Tavu

TAVU

Nimi: FI AVA TK1 Cloudgarden’s Be the One
Rotu: Shetlanninlammaskoira
Emä: Sinisilkin Taika-Pilvi, Pilvi
Isä: Fin Ch TK1 American Express of Swansea, Freyr
Syntymäaika: 1.8.2006
Väri: Tricolour (bitekijäinen)
Sukupuoli: Narttu
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
silmät:
14.9.06 CEA, ei todettu
4.10.07: Ei HC-, PRA- tai RD-muutoksia, Cilia aberranta, todettu, CEA, ei todettu
25.8.2010: Distichiasis : todettu, Ektooppinen cilia : todettu

Harrastukset: Agilty medi3-luokassa (FI AVA), tokossa tavoitteena TK2.

Mistä Tavun nimi tulee:
Itse olen jonkinasteinen “nörtti”, olen valmistunut diplomi-insinööriksi, ja halusin koiralle nörttimäisen nimen. Mietin kaikki kreikkalaiset aakkoset (Alfa, Beetta,…), etuliitteet (Mega, Nano, Desi,…) ja muutkin mahdolliset matematiikkaan liittyvät sanat (Delta, Dirac, Euler,…) sekä tietokoneisiin liittyivät (Netti, Java, Linus, Bitti,…). Moni nimi tuntuikin mieleiseltä, mutta mikään ei aivan täysin kolahtanut. Kerran sitten yhtäkkiä keksittiin, Tavu! Nimi tuntui heti omalta. Ja niille, jotka luulevat sen tulevan äidinkielestä niin ehei. Tavu on myös tietotekniikassa käytetty mittayksikkö tallennuskapasiteetille. :)

Tavu 7 viikkoa

Tavu

Tavu 6kk

t070203_08.jpg

Tavu 10kk

t070601_1.jpg

Tavusta Suomen agilityvalio 19.2.2011

Millainen koira Tavu on:
Tavu on minun elämäni koira. Taisteluhalua on, miellyttämisenhalua löytyy, innokkuutta, vauhtia, kekseliäisyyttä…Vallan mainio harrastuskoira! Lisäksi Tavu on avoin, ei pelkää ihmisiä eikä koiria. Eikä mitään muutakaan. Kotona Tavu on varsin rauhallinen, ei turhia hössötä. Agilityradalla se onkin sitten yhtä tulta ja tappuraa!

Ajatuksia 1-vuotiaasta Tavusta:
Tavukin on jo täyttänyt vuoden ja aikuistunut kovaa vauhtia. Siitä tuli kuin tulikin ihana harrastuskaveri minulle. Tokoa olemme harjoitelleet pennusta asti ja laji tuntuu sopivan Tavulle. Sillä on siihen tarpeeksi keskittymiskykyä ja rauhallisuutta, sekä se oppii nopeasti ja on helposti motivoitaviassa.Agilityä olemme treenanneet 9 kuukauden ikäisestä asti. Mikään este ei ole tuottanut meille ongelmia ja kun Tavu pikku hiljaa pääsi juonesta kiinni alkoi vauhtiakin löytyä. Ja löysinpä tytöstä ihan uusia piirteitäkin agilityn myötä. Ei se ennen ole kyseenalaistanut minun käskyjä, mutta agilityssä se on sitäkin testannut. :D Mutta agilitystä tulee varmasti meidän “päälajimme”, siitä tykkäämme kummatkin. :)

Näyttelyissä olemme pyörähteneet heti kun Tavu pääsi junnuikää. Tavu on oikein diivojen diiva, se todellakin osaa esiintyä. Se jopa voitti Tornion kennelkerhon mätsärin vain 9 kuukauden ikäisenä! Näyttelyissä saimme heti kolmen ekan kerran jälkeen Shelttiyhdistyksen näyttely-ykkösruusukkeen. Tätä harrastusta emme kuitenkaan ota turhan vakavasti. :)

Ajatuksia 4 vuotiaasta Tavusta
Tavun kanssa olemme treenanneet ahkerasti agilityä, mikä on meidän kummankin intohimo. Tosin ohjaaja on todennut itsensä olevan se hidastava tekijä menestyksen tiellä. ;) Olemme kuitenkin taistelleet tiemme 3-luokkaan asti. Tavussa kyllä riittäisi potkua vielä paljon pidemmälle, jos ohjauspuoli olisi kunnossa.

Toko on jäännyt vähän agilityn tieltä pois. Tavu kuitenkin periaatteessa osaa kaikki alokasluokan liikkeet, pitäisi vaan uskaltautua kisoihin. Noudonkin olen saannut sille opetettua, mikä tuntui alkuun ihan mahdottomalta tehtävältä!

Näyttelyissä käynnit ovat vähentyneet selkeästi, koska kumpikaan meistä ei erityisemmin tykkää siitä touhusta. Tavu kuitenkin sai vihdoin viimein tammikuussa 2010 kauan kaivatun ERI:n ja sijoittui vielä avoimessa luokassa 4:ksi kun luokassa oli koiria yli 20! Se on tähän asti meidän paras näyttelytulos.

Kotona Tavu on maailman helpoin ja rauhallisin koira. Se osaa laittaa off-vaihteen päälle, jos mitään ei tapahdu. Toisaalta jos jotain mennään tekemään, on Tavu aina valmis! Tavu on ollut koko ikänsä terve, ei ole eläinlääkäriä tarvinnut vaivata. Lisäksi sillä ei ole mitään allergioita tms.

Minun puoleellinen mielipide on, että Tavu on maailman paras koira. :)

9 Responses to Tavu

 1. Paula says:

  Moikka!

  En tiedä oletko antanut lupaa, mutta löysin tuon Tavun ylemmän kuvan tallini.fi-sivustolta (siis tuo, jossa Tavu istuu 7-viikkoisena), kun olin katselemassa löytyykö meidän kuvia sieltä.

  Onnea tuleviin koitoksiin ja hauskaa kesän jatkoa!

  -Paula, Nemo ja Nuka

 2. Elisa Koivuranta says:

  Jaahas, ei tietenkää ole kysytty lupaa. Kiitos tiedosta!

 3. Toppy says:

  Saanko kopioida ton Tavu 7kk kuvan jossa se istuu?

 4. Elisa says:

  Kuvia ei saa kopioida!

 5. lupa says:

  Voiko sinun lupia pyytää sähkö postitse?

 6. Elisa Koivuranta says:

  Turha kysyä, en anna lupaa.

 7. lupa says:

  Ok kiitos kuitenkin voin ilmoitella jos tavun kuva löytyy tallini.fissä

 8. Meri says:

  Ihania shettiksiä!

 9. koirafani says:

  ihana koira toi tavu mulla on itellä 3 shetlanninlammaskoiraa: dira,rocky ja retu. rocky on vast 2 kuukautta,dira on 1vuotta ja retu 1,5vuotta.

Comments are closed.